Cap d'Agde Méditerranée
Autentiske og pittoreske Agde gamleby

Autentiske og pittoreske Agde gamleby

Utforsk Agde, den tidligere greske byen med 26 århundrers historie som speiler seg i Hérault-elva! Ta deg en fantastisk reise gjennom gamlebyens arkeologiske skatter og arkitektoniske særpreg.

Agde før og nå

Agde gamleby ble tidligere kalt "Agathé Tyché" (uventet hell). Den ligger der Canal du Midi, Hérault-elva og Middelhavet møtes. Den gamle handelsplassen ble bygd med vulkanstein fra Mont Saint-Loup og blomstret opp i løpet av århundrene takket være sjøhandelen. Agde er en av Frankrikes eldste byer med flere tusenårs historie. Den opprinnelige antikke bykjernen har små handelsgater i glitrende farger og kunstnerverksteder som gir liv til byen. Agde er helt klart et sted med sydlandske anstrøk som du absolutt bør besøke! 

En enestående arkitektur i regionen

Gamlebyen Agde er utrolig sjarmerende med alle smugene omgitt av hus og bygninger bygd av sort vulkanstein fra Agde-vulkanen. Det er derfor den historiske gamlebyen ofte kalles den Sorte Perle.  Bare rusle noen minutter langs gamlebyens typiske smågater, elvehavnen eller bymurene for å leve deg inn i den fredelige atmosfæren preget av historien. Gamlebyen Agde er helt enestående i Languedoc-regionen. Du vil bli forundret over dens rike særpreg og mangfoldige historiske monumenter i basaltstein.

 

 

Hold kontakten

Nyhetsbrev

God tilbud, ideer, kampanjer...
Abonner

Kontakt

Still et spørsmål
04 67 01 04 04
eller kontakt oss

Brosjyrer

Bla igjennom og last ned brosjyrene våre

Følg oss

Offisielt nettsted for Turistkontoret
Le Cap d'Agde - La cité d'Agde - Le Grau d'Agde - La Tamarissière - Pézenas - Vias - Portiragnes
Bulle d'accueil - Rond-Point du Bon Accueil - BP 544 - F-34305 LE CAP D'AGDE Cedex
Tél : 04 67 01 04 04 • Fax : 04 67 26 22 99