Autentiske og pittoreske Agde gamleby

Autentiske og pittoreske Agde gamleby

Utforsk Agde, den tidligere greske byen med 26 århundrers historie som speiler seg i Hérault-elva! Ta deg en fantastisk reise gjennom gamlebyens arkeologiske skatter og arkitektoniske særpreg.

Agde før og nå

Agde gamleby ble tidligere kalt "Agathé Tyché" (uventet hell). Den ligger der Canal du Midi, Hérault-elva og Middelhavet møtes. Den gamle handelsplassen ble bygd med vulkanstein fra Mont Saint-Loup og blomstret opp i løpet av århundrene takket være sjøhandelen. Agde er en av Frankrikes eldste byer med flere tusenårs historie. Den opprinnelige antikke bykjernen har små handelsgater i glitrende farger og kunstnerverksteder som gir liv til byen. Agde er helt klart et sted med sydlandske anstrøk som du absolutt bør besøke! 

En enestående arkitektur i regionen

Gamlebyen Agde er utrolig sjarmerende med alle smugene omgitt av hus og bygninger bygd av sort vulkanstein fra Agde-vulkanen. Det er derfor den historiske gamlebyen ofte kalles den Sorte Perle.  Bare rusle noen minutter langs gamlebyens typiske smågater, elvehavnen eller bymurene for å leve deg inn i den fredelige atmosfæren preget av historien. Gamlebyen Agde er helt enestående i Languedoc-regionen. Du vil bli forundret over dens rike særpreg og mangfoldige historiske monumenter i basaltstein.

 

 

Interaktivt kart

All information i ett enda kort

en savoir plus

Brosjyrer

Bläddra i våra broschyrer eller ladda ner dem

en savoir plus
Panier

My coupons

See all the offers Coupon supprimé. Annuler