Cap d'Agde Méditerranée
Bli med 2600 år tilbake i tid

Bli med 2600 år tilbake i tid

Dra på oppdagelsesferd i den Sorte Perle. Du kan utforske bortgjemte steder, pittoreske smug og forbausende byggverk i basaltstein. Her står tiden stille og du får oppleve stedet som det var i antikkens dager !

Steiner som vitner om tidligere geologisk aktivitet.

Agde ligger i nærheten av Hérault-elva og ved foten av den tidligere aktive vulkanen Mont Saint-Loup. Byen kjennetegnes av de originale arkitektoniske monumentene som er bygd av basaltstein. Bruken av antrasittfarget vulkanstein har gitt byen en spesiell identitet, som er enestående i Languedoc-Roussillon-regionen. Det geologiske særtrekket gjør at mange kaller Agde « byen med de sorte steinene ».

En by rik på historie

Du kan gå tilbake i tiden ved å rusle rundt alene eller sammen med andre, eller ta en guidet omvisning. Agde er en av de eldste byene i Frankrike med historiske monumenter som i dag utgjør de viktigste minnestedene og vitner om en betydelig historisk arv. Den er en tidligere gresk by og vitner også om middelalderen og renessansen. De arkitektoniske elementene i byens historiske arv bekrefter mange forskjellige innflytelser.

En tur i parken « Belle Isle »?

Belle Isle som befinner seg midt mellom Canalet, Hérault-elva og Canal du Midi, var tidligere en storgård som ble til en øy etter byggingen av Canal du Midi i det 17. århundre. Øyas beliggenhet og sjarm gjør den til et fint turområde for to, eller med familie og venner i skyggen av trærne.

I parken «Belle Isle» finner du også Laurens-slottet, som er fredet som historisk minnesmerke. Slottet ble bygd mellom 1898 og 1901 etter Emmanuel Laurens’ ønske. Han var en rik innbygger i Agde som var spesielt glad i å reise. Bygningen er en blanding av nyklassisk arkitektonisk stil, utsmykninger fra Art Nouveau-bevegelsen og elementer med orientalsk inspirasjon som et minne fra hans reiser. Dette gjør den til en enestående bygning av sitt slag. I dag restaureres den for å gjøre mest mulig ut av og bevare denne arkitektoniske arven.

Bli kjent med Agde: turistruten

Du får se Saint-Etienne-Katedralen i befestet romansk stil (12. århundre/borgtårn fra 14. århundre), typiske herskapsboliger fra 16. århundre, bymurene og alle smugene. Turistruten tar deg med inn i selve kjernen av Agdes historie. Se oversikten «Bli kjent med Agde»

Bymurene

Befestningene vitner i stor grad om byens antikke historie.  Fundamentet ble reist i det 6. og 4. århundre før Kristus av grekerne, og så ble traseen brukt i løpet av middelalderen til å bygge en beskyttelsesmur rundt byen.

Greier du å finne det gamle våpenskjoldet med 4 bølger på bymuren? Det vitner om de gamle religionskrigene.

Iskjelleren

Kjelleren befinner seg i gamlebyen og kalles iskjelleren, og det med rette. Den ble tidligere brukt til å oppbevare is som ble samlet opp om vinteren via en sylindrisk basaltsteinbrønn. Dette var for å benytte de isotermiske egenskapene til avkjøling av maten og enkelte ganger for å nedkjøle febersyke personer.

Fontenen Belle Agathoise

Den flotte fontenen Belle Agathoise ble oppført i 1858 av Auguste Baussan. Den er et symbolsk bilde på den antikke byen Agde, « Agathé Tyché », og viser en beskyttende kvinne og tre løver som våker over byen. Fontenen er en blanding av marmor fra Carrare, fra Afrika og av basaltstein. Fontenen kalles « Agathé », som er gresk og betyr Agde.

Bysteskulpturen av korsaren Claude Terrisse

Auguste Baussan er også en som hyller Claude Terrisse, tidligere korsar i det franske kongerikets tjeneste på det 17. århundre og innflytelsesrikt medlem av Agde-rådet. Ved sin død testamenterte han hele sin formue til de fattige. Han er fremdeles kjent for å være Agdes’ velgjører.

For ytterligere opplysninger…

- Last ned lydrundturen "Agde, den historiske by" for å bli enda bedre kjent med Agdes’ historiske bysentrum. Her får du høre om de viktigste historiske stedene og monumentene på både fransk, engelsk, tysk, nederlandsk, italiensk og spansk (fil i mp3-format).- Ta denne guidede rundturen og «Hør fortellingen om Agde»

 

Hold kontakten

Nyhetsbrev

God tilbud, ideer, kampanjer...
Abonner

Kontakt

Still et spørsmål
04 67 01 04 04
eller kontakt oss

Brosjyrer

Bla igjennom og last ned brosjyrene våre

Følg oss

Offisielt nettsted for Turistkontoret
Le Cap d'Agde - La cité d'Agde - Le Grau d'Agde - La Tamarissière - Pézenas - Vias - Portiragnes
Bulle d'accueil - Rond-Point du Bon Accueil - BP 544 - F-34305 LE CAP D'AGDE Cedex
Tél : 04 67 01 04 04 • Fax : 04 67 26 22 99