Cap d'Agde Méditerranée
Canal du Midi: et byggverk på UNESCOs verdensarvliste

Canal du Midi: et byggverk på UNESCOs verdensarvliste

Canal du Midi er 240 km lang og forbinder Toulouse med Sète. Den er et enestående byggverk på verdensnivå som ble bygget i det 17. århundre og er erklært som verdensarv av UNESCO. Canal du Midi har i dag to hovedaktiviteter: elveturisme og transport av vann for å vanne markene. Agde er Canal du Midi sin siste etappe før Etang de Thau og Sète. Her kan du se elvehavnen med det gamle « Hôtel de l’Administration du Canal » og Agdes runde sluse med 3 utganger.

Utgangspunkt for et cruise

Lei en elvebåt eller en liten motorbåt og dra på opplevelsestur med elvehavnen som startsted langs Hérault-elven eller kanalen. Da vil du oppleve en rolig og avslappende tur for hele familien.
Hvis du foretrekker en guidet tur kan du ta en arrangert cruisetur mot Etang de Thau eller Béziers. Der kan du rolig nyte synet av frodige og beroligende landskap langs Hérault-elven og samtidig innta et hyggelig måltid med smaker fra Middelhavet.

Navigere på Canal du Midi

Navigasjonen på Canal du Midi er overraskende enkel. Fartsgrensen er 6-8 km/t for ikke å skade de naturlige elvebreddene, og du behøver ikke ha båtførerkort. Når du leier båten vil den erfarne utleieren vise deg hvordan du håndterer båten og hovedprinsippene for å navigere: fortøyning, gjennomgang i slusene, osv.
Du finner gratis kart over Canal du Midi på havnekontorene, rådhusene og turistinformasjonene som befinner seg langs kanalen mellom Marseillan og Toulouse.
Det er fri navigering, men den begrenses av slusenes åpningstider. De er åpne hver dag fra slutten av mars til begynnelsen av november unntatt 1. mai og 1. november. Gå til Voies Navigables de France - for flere opplysninger.

Den runde slusen: en teknisk og arkitektonisk bragd

Agde-slusen er den eneste runde slusen i Canal du Midi. Den ble bygd i 1676 av vulkanstein og strekker seg over tre forskjellige vannveier og gjør det mulig for båtene å dreie rundt for å ta én av de tre mulige utgangene: Béziers (i retning Toulouse), Etang de Thau (via Hérault-elven) eller gamlebyen Agde (via Canalet).

Kanalbreddene ved Canal du Midi på sykkel eller til fots

Hvis du foretrekker landejorden, kan du ta kanalbreddene ved Canal du Midi til fots eller på sykkel. Veien langs kanalen før og etter Agde-havnen er rolig og skyggefull og en utmerket løsning for en impulstur i skyggen av platantrærne og sypressene. Der vil du møte avslappede fiskere, familier på piknik og vakre landsbyer og broer: en flott mulighet til å ta en stopp eller en liten sykkeltur for å smake de regionale produktene…

Visste du at...?

- for å grave ut 240 km for konstruksjonen av Canal du Midi ble det flyttet 7 millioner kubikkmeter jord og stein

- 12 000 arbeidere deltok i byggingen

- Pierre-Paul Riquet, saltskatteforpakteren som viet livet sitt og formuen sin til å bygge kanalen, fikk ikke oppleve innvielsen av kanalen fordi han døde noen måneder tidligere i 1680.

 

Hold kontakten

Nyhetsbrev

God tilbud, ideer, kampanjer...
Abonner

Kontakt

Still et spørsmål
04 67 01 04 04
eller kontakt oss

Brosjyrer

Bla igjennom og last ned brosjyrene våre

Følg oss

Offisielt nettsted for Turistkontoret
Le Cap d'Agde - La cité d'Agde - Le Grau d'Agde - La Tamarissière - Pézenas - Vias - Portiragnes
Bulle d'accueil - Rond-Point du Bon Accueil - BP 544 - F-34305 LE CAP D'AGDE Cedex
Tél : 04 67 01 04 04 • Fax : 04 67 26 22 99