Cap d'Agde Méditerranée
På Cap d’Agde får du oppleve festlighetene på nært hold!

På Cap d’Agde får du oppleve festlighetene på nært hold!

Innbyggerne i Agde er stolte av sine tradisjoner og ønsker å dele dem med deg. Bli med på hyggelige og feststemte opplevelser! Blomsteropptog, fiskerfest, lys- og lydshow, vannfestivaler, osv. Gjennom hele året kommer Agdes rike historie til uttrykk gjennom disse tradisjonelle tilstelningene. Garantert god stemning !

Lansebrytningsturneringer gjennom hele sommeren

Lansebrytningsturneringene på Hérault-elva ved foten av katedralen er det mest symbolske lokale arrangementet i Agde og er ubestridelig den aller eldste festtradisjonen som fremdeles er like populær blant Agde-innbyggerne. Agde er ett av de første stedene i Languedoc som innførte dette arrangementet med sport og spill, spenning og godt humør.

Prinsippet er enkelt: Lansebryterne er kledd i hvitt, utrustet med lanser og slåss på to båter, en rød og en blå. Den som greier å få motspilleren til å falle i vannet, vinner omgangen. Etter kvalifiseringsetappen, kommer « revansjetappen ». Og spenningen øker etter hvert som dystene framskrider og helt fram til hyllesten av vinneren.

Fiskerfesten før og nå

Fiskerfesten er en annen begivenhet som er forankret i Agde-kulturen og sjøtradisjonene. Dette er en tradisjon mellom religiøs iver og festlige arrangementer, som samler sjøfolk, innbyggere og besøkende.

Tilstelningen finner tradisjonelt sted i begynnelsen av juli. Det er en flott fest med musikk, spill og sjømat. Det er også anledning for bønn og meditasjon hvor fiskerne ber om beskyttelse fra Sankt Peter. Søndag etter Sankt Peter-messen, er det duket for opptog med båter som deltar for å hylle sjøfolk som er forsvunnet på sjøen, og er det mest pittoreske og rørende øyeblikket under tilstelningen.

For å feire « Agde i tidenes løp »…

I noen år er det blitt arrangert en stor historisk rekonstruksjon i Agde bysentrum. Hundrevis av utkledde deltakere lar deg få oppleve livet i Agde helt tilbake til den greske antikken, middelalderen og renessansen, og fram til samtidskulturen.

En rik historisk arv som kommer til uttrykk ved at torg og gater forvandles på en forbausende måte til scener med forestillinger, spill og kamper, danser og tradisjonelle viser, gamle yrker, folkemusikk, osv. Garantert god stemning!

 Jules Baudou - Agdes historiske museum

Hvis du vil vite mer om tradisjonene og folkeminnene i Agde, kan du ta deg en tur til musée Agathois for folketradisjoner og -kunst. Der finner du en oversikt over byens historie med kostymer, rekonstruksjoner av typiske hjem og dagliglivets gjenstander, og av sjøsagaen og de religiøse tradisjonene.

Visste du at...?

Tradisjonen med lansebrytning er ført videre siden antikken, ettersom det var grekerne som innførte sjøturneringene.

 

Besøk på museet:

Fri omvisning for enkeltpersoner hele året. Voksne 4,80 €; Pensjonister 3.70 €; 1,80 € ungdom fra 11-18 år, arbeidsledige, funksjonshemmede. Fri omvisning for enkeltpersoner med auto-guide: 6,90 €

Guidet omvisning for grupper (minimum 10 personer) hele året ved avtale. Voksne 4,30  €; Pensjonister 3,50 €; 1,50 € ungdom fra 11-18 år, arbeidsledige, funksjonshemmede. Faste priser for skolegrupper.

Musée Agathois - 5, rue de la Fraternité - 34300 AGDE

Tlf.: +33 (0)4 67 94 82 51 - E-post: musee.agathois@ville-agde.fr

 

Hold kontakten

Nyhetsbrev

God tilbud, ideer, kampanjer...
Abonner

Kontakt

Still et spørsmål
04 67 01 04 04
eller kontakt oss

Brosjyrer

Bla igjennom og last ned brosjyrene våre

Følg oss

Offisielt nettsted for Turistkontoret
Le Cap d'Agde - La cité d'Agde - Le Grau d'Agde - La Tamarissière - Pézenas - Vias - Portiragnes
Bulle d'accueil - Rond-Point du Bon Accueil - BP 544 - F-34305 LE CAP D'AGDE Cedex
Tél : 04 67 01 04 04 • Fax : 04 67 26 22 99