Cap d'Agde Méditerranée
Enestående omgivelser klassifisert Natura 2000-område

Enestående omgivelser klassifisert Natura 2000-område

Cap d’Agde betyr både vann, elv og hav med en rekke fordeler som lokker til seg alle som liker grønn turisme! Naturområdene er særskilt beskyttet for å verne naturarven og det biologiske mangfoldet både til lands og til vanns, og de fleste av dem er klassifisert Natura 2000-område: Hérault-elven, de midlertidige vanndammene Notre-Dame og vannene i Bagnas (nasjonalt naturreservat). Det mest vidstrakte er Agde-kystens havområde « Posidonies du Cap d’Agde ». Hele kyststrekningen er klassifisert beskyttet Natura 2000-område* !

Bagnas nasjonale naturreservat

Bagnas-vannene ble fredet som naturreservat i 1983. Dette reservatet strekker seg over 600 hektar som består av våtområder (tjern og myrlende), sanddyner, kystheder, salte kystbeiter og jordbruksområder. Bagnas nasjonale naturreservat ligger mellom land og hav og er et sammensatt og verdifullt økosystem. Det består av ville tjern og har en rensende oppgave takket være dets store biologiske aktivitet. Mange fuglearter hekker, ernærer seg og oppholder seg i tusenvis under det årlige trekket i lagunene og på elvebreddene. Naturreservatet beskytter også mange plantearter; enkelte av dem er sjeldne og truet.

Du kan se fugler som hekker i den ville naturen

På rundturer til fots, på sykkel eller på hesteryggen kan du observere naturreservatets fuglearter.

Det finnes nærmere 250, blant annet fiskeørn, sort stork, flamingo, svale, avosett eller silkeheire. Om vinteren vil du kunne se store samlinger av andefugler, krikkender, taffelender, stokkender eller skjeender.
Andre enestående arter du kan være så heldig å oppleve er stylteløper, hvitbrystlo, dverglerke eller rørdrum.

I det myke morgenlyset eller ved solnedgang vil du også kunne nyte det rolige og klare landskapet.

Havområdet « Posidonies du Cap d’Agde », klassifisert beskyttet Natura 2000-område

Området « Posidonies du Cap d’Agde » strekker seg over 6 113 hektar og rommer verdifulle naturrikdommer som for eksempel Posidonies plantesamling, en verdifull yngleplass for muslingarten Pinna Nobilis, korallinalger, en rik vannfauna, men også en viden kjent geologisk naturarv: Brescou-øya og klippebunnen i Grande Conque, i Roche Notre-Dame og i Tables.

*Natura 2000 er et beskyttet naturområde klassifisert av Den europeiske union, og som har særskilt verdi for fauna og flora som finnes der.

Visste du at...?

 Bergveggene langs kysten er følsomme beliggenheter for forplantning av havets fauna. Plukk ikke skjell (blåskjell, østers, osv.) eller skalldyr (krabbe, kråkeboller, osv.): De er ytterst viktige for Middelhavets biologiske mangfold.

Praktiske opplysninger

• La deg friste av en guidet tur i Bagnas nasjonale naturreservat!

Turen « Tjernet og fuglene der » med utlån av observasjonsmateriale, arrangeres gjennom hele året, lørdag fra kl 9-1130. Påmelding fredag før kl 17 er obligatorisk.

5€/pers. Gratis for barn under 12 år.
Gruppeturer fra 5 personer: 5€/pers.

Det finnes også andre turmuligheter: med overnatting, på sykkel eller til hest:

Info: ADENA - Association de Défense de l'Environnement et de la Nature des Pays d'Agde (Miljø- og naturvernforeningen i Pays d'Agde)
Maison de la Réserve. Domaine du Grand Clavelet. Route de Sète
Åpent alle hverdager.
Tlf.: +33 (0)7 81 14 71 14 eller +33 (0)4 67 01 60 23

E-post: adena.animation@espaces-naturels.fr

• Agde by (Kontoret for Havmiljø) sørger for beskyttelse av området Natura 2000 "Posidonies du Cap d’Agde » og iverksetter tiltak for havmiljøopplysning, spesielt om Undervannsveien.

 

Hold kontakten

Nyhetsbrev

God tilbud, ideer, kampanjer...
Abonner

Kontakt

Still et spørsmål
04 67 01 04 04
eller kontakt oss

Brosjyrer

Bla igjennom og last ned brosjyrene våre

Følg oss

Offisielt nettsted for Turistkontoret
Le Cap d'Agde - La cité d'Agde - Le Grau d'Agde - La Tamarissière - Pézenas - Vias - Portiragnes
Bulle d'accueil - Rond-Point du Bon Accueil - BP 544 - F-34305 LE CAP D'AGDE Cedex
Tél : 04 67 01 04 04 • Fax : 04 67 26 22 99