Cap d'Agde Méditerranée
Mont Saint-Loup: Vulkanen som rager ut over Cap d’Agde

Mont Saint-Loup: Vulkanen som rager ut over Cap d’Agde

Mellom Cap d’Agde og Agde ligger mont Saint-Loup. Det høyeste punktet er 113 m og strekker seg omtrent over 15 km². Denne tidligere aktive vulkanen hadde sitt siste utbrudd for 750 000 år siden. Den har gitt gamlebyen Agde den perlemorsgrå fargen og monumentene i basalt. Vulkanen ligger helt i sørenden av vulkankjeden i Auvergne, og har stykket opp kysten i små øyer, viker, strender og klippevegger: et enestående landskap med kontrastfarger, og et myldrende undervannsliv...

Et naturområde for turgåere og syklister

Man kan ikke kjøre bil på Mont Saint-Loup. Gå opp på toppen for å nyte en enestående panoramautsikt over Agde-kysten og innlandet: fra gamlebyen Agde til Bagnas naturreservat, og i nord Thau-vannet med oppdrett av den berømte Bouzigues-østersen.

Familietur i skjønne naturomgivelser på Mont Saint-Loup

Følg veien opp til toppen eller skogsveien kalt « Sentier d’Emilie ». Du kommer inn i frodige naturomgivelser med middelhavstrær og dufter av sørfransk hede (furu- og pinjeskog, steineikkrattskog) hvor du helt sikkert vil treffe på ville dyr som trives der (ekorn, cikader, fugler, sommerfugler, mv.).

Sett kurs mot Cap d’Agde og klippeveggene!

Ta fotstien fra enden av Garnison-gata, til høyre, som går helt til toppen av klippeveggene. Der venter en fantastisk utsikt. I fint vær kan du oppleve en uendelig variasjon av blå nyanser. Dette er en utmerket tur for å slappe av og nyte godt av den jodholdige luften. Berget strekker sine basaltarmer inn i havbunnen hvor jord og hav forenes. Den klippefylte kysten prydes av vakre små bukter og strender som du absolutt må se!

Bli kjent med Caps geologiske mangfold 

Du kan fremdeles se tydelige spor etter vulkanutbruddene i Cap d'Agde. Det vitner mangfoldet i jordsmonnet om: størknet lavastrøm, jevne lag av gul tuffsten, kvarts og leirjord. På klippene eller i Rochelongue kan du beundre en rekke mineraler!

Verdt å få med seg: undervannsvulkanismen og dens skatter

Cap d’Agde-neset ble dannet av en rekke vulkanutbrudd på land og under vann. De har dannet de sorte vulkanøyene, som for eksempel Brescou-øya. Ved foten av klippene kan du ta undervannsveien for å se dyrelivet og plantene på 0-5 meters dybde. Her kan du oppleve undervannslivet på en strekning på 400 meter fram og tilbake: vulkansk klippebunn, vulkanstein, sprekker og små juv. Forskjellige naturomgivelser skjuler et variert og fargerikt dyreliv.

Stien er oppmerket fra 15. juni til 15. september. Alle bøyene har undervannsskilt som beskriver omgivelsene og artene du får oppleve. Start: La Plagette i Cap d’Agde.

Hvis du ønsker å forlenge utforskingen av havbunnen: prøv sportsdykking eller Sjøakvariet… alt etter hva du har lyst til å gjøre!

Visste du at...?

Mont Saint-Loup lå strategisk til på grunn av fyrtårnet og Tour des Anglais (17. århundre) som ble brukt til å melde fra om piratangrep og engelskmenn !

 

Praktiske opplysninger: Ønsker du en omvisning?

I juli og august får du omvisning av naturguider langs stien: Du får mulighet til å dykke, beundre omgivelsene og ta bilder. Så kan du reise hjem med dine egne undervannsbilder! Mulighet til å leie digitalt kamera.

Informasjon: Ledelsen for havmiljø i Agde by: +33 (0)4 67 94 62 47 - +33 (0)6 10 97 04 22

 

Hold kontakten

Nyhetsbrev

God tilbud, ideer, kampanjer...
Abonner

Kontakt

Still et spørsmål
04 67 01 04 04
eller kontakt oss

Brosjyrer

Bla igjennom og last ned brosjyrene våre

Følg oss

Offisielt nettsted for Turistkontoret
Le Cap d'Agde - La cité d'Agde - Le Grau d'Agde - La Tamarissière - Pézenas - Vias - Portiragnes
Bulle d'accueil - Rond-Point du Bon Accueil - BP 544 - F-34305 LE CAP D'AGDE Cedex
Tél : 04 67 01 04 04 • Fax : 04 67 26 22 99