Cap d'Agde Méditerranée
En smak av lokale produkter fra Agde-området og spesialiteter fra Languedoc

En smak av lokale produkter fra Agde-området og spesialiteter fra Languedoc

Cap d’Agde: 100 % gourmet og helt ekte! Utforske smakfulle produkter og matspesialiteter som er typiske for regionen.

En lang rekke lokale, gastronomiske skatter

Om du er glad i god vin eller er en ekte matelsker, gjør deg klar til en kulinarisk reise! Delikate og fargerike kulinariske spesialiteter uttrykker regionens identitet; Cap d'Agde-regionens særpreg avspeiles i det du har på tallerkenen. 

I løpet av oppholdet får du oppleve smakfulle retter servert med Grand cru-vinene fra Languedoc. Terteskjell, fisk og skalldyr, løk fra Lézignan-la-Cèbe, postei fra Pézenas eller blåskjell fra Thau-tjernet: Du vil garantert sette pris på vår gastronomiske kulturarv og alle matoppskriftene som tilberedes med regionale produkter.

Brasucade med blåskjell: en smakfull oppskrift du kan dele med andre!

Finnes det noe bedre enn en brasucade med blåskjell på grillen en sommerkveld med venner og familie? Brasucade-retten har sin opprinnelse i det lokale, occitanske språkets ord « brasacauda » som betyr varme glør. Du koker blåskjellene i en stor panne over ilden, og tilsetter sausen du selv vil når blåskjellene åpner seg. Hvitløk, olivenolje, tomater, paprika, løk, mv. Det er opp til deg å lage en saus som dufter av middelhavssmaker!

Vin- og fiskerveien

Vin- og fiskerveien er en veistrekning med opplevelsesrike etapper fylt med smaker og dufter for de matglade. Langs denne originale veistrekningen blir du kjent med regionale produkter og møter lokale vinprodusenter og håndverkere. Viner, skalldyr og fisk: Garantert suksess med alle disse mangfoldige og ekte produktene. Du kan også nyte den vakre naturen på turen gjennom hele Hérault Méditerranée-regionen.

Markedet er et must for matelskere og spesielt interesserte

Ta en runde blant alle torgbodene og velg mellom oliven, meloner, tomater, auberginer; spekemat fra Montagne Noire, geitost som Pélardon-osten, eller andre ferske produkter. Hele året stiller produsenter, håndverkere og handelsmenn ut deres produkter på markedene og varemesser med regionale produkter tilknyttet årstiden. Her kan du smake på de lokale spesialitetene i hyggelige omgivelser.

Praktiske opplysninger

Se listen over markedenes åpningstider for å finne markedet i nærheten av der du er innkvartert.

 

Hold kontakten

Nyhetsbrev

God tilbud, ideer, kampanjer...
Abonner

Kontakt

Still et spørsmål
04 67 01 04 04
eller kontakt oss

Brosjyrer

Bla igjennom og last ned brosjyrene våre

Følg oss

Offisielt nettsted for Turistkontoret
Le Cap d'Agde - La cité d'Agde - Le Grau d'Agde - La Tamarissière - Pézenas - Vias - Portiragnes
Bulle d'accueil - Rond-Point du Bon Accueil - BP 544 - F-34305 LE CAP D'AGDE Cedex
Tél : 04 67 01 04 04 • Fax : 04 67 26 22 99