Cap d'Agde Méditerranée
Et enestående vindistrikt med særpregede vinsorter

Et enestående vindistrikt med særpregede vinsorter

Distriktet Hérault Méditerranée ligger mellom basaltåser og elvedal, og er først og fremst et vindistrikt. Vinmarkene som dominerer det omgivende landskapet produserer svært smakfulle viner, fordelt mellom 3 kontrollerte opprinnelsesbetegnelser (AOC-er) og 5 beskyttede geografiske betegnelser (IGP-er). Disse vinene som smaker utsøkt sammen med det lokale kjøkkenet, finner du langs vin- og fiskerveien Route des Vignerons og på vinturismekartet.

Viner med rikt særpreg

Nyt hver vinsort sammen med forskjellige typer mat:

·  Picpoul de Pinet: hvitvin med aromaer av akasie- og hagtornblomster. Passer fint til skalldyr og fisk.

·  Clairette du Languedoc og Clairette d'Adissan: tørr eller fyldig hvitvin. Passer fint som aperitiff, til gåselever eller sammen med ost.

·  Coteaux du Languedoc. Rødviner. Serveres til kjøtt, fjærkre og ost. Coteaux du Languedoc-vinene serveres ofte i de beste franske og internasjonale restaurantene og utgjør det mest fortreffelige innen vindyrking i Hérault-distriktet.

·  Vins de Pays, med blant annet smakfulle roséviner. Passer fint til grillmat eller piknik. La deg friste av vinene fra Pays d’Oc!

·  Vendanges surmûries (viner av overmodne druer). Disse vinene understreker den sursøte smaken av de kjente Pézenas-posteine, av løkmarmelade fra Lézignan-la-Cèbe eller av stekt sommerfiken fra Nézignan.

Vinferie med vinopplevelser fra Hérault-distriktet.

Vinene fra Agde-regionen er til for å deles med andre for intense smaksopplevelser. Velg det opplegget som passer best for deg!

• Formiddager med tema « tur i vinmarken» i form av rundturer til fots for alle, fra april til oktober og hver uke fra midten av juni til midten av september.

• Ettermiddager med besøk og vinsmaking i et vinkooperativ.

• Den tradisjonelle nyvinsfesten (ung vin som ikke er ferdiggjæret), som arrangeres hvert år i oktober i Agde bysentrum.

• Salg, vinsmaking og om sommeren innføring i vinsmaking i Caves Richemer.

På Vinocap kan du smake på alle vinene fra Sør-Frankrike: en vinmesse du ikke må gå glipp av!

Cap d’Agde arrangerer vinmessen Vinocap: Den største utendørs vinturistmessen i Sør-Frankrike med et hundretalls produsenter og messeutstillere; de fleste fra de 19 kommunene i regionen Hérault Méditerranée og de mest prestisjefylte vinmarkene i Languedoc-Roussillon. 
Her kan du smake lokale produkter fra Hérault: 3 dager til ende med arrangementer inspirert av vinverdenen, innføring i vinsmaking med en kjellermester, utstillinger, boutiquer, osv. 

Utfluktsidé: « Viner og rundturer • Cap d’Agde – Pézenas »

Her får du mulighet til å oppleve vinmarkene, vinkjellerne og vingårdene, og, selvfølgelig, vinene!  Alle adressene og produksjonen fra de 85 vingårdene og kooperativvinkjellerne, som er åpne for publikum, er angitt på vinturismekartet for Hérault Méditerranée. Dette kartet får du på turistinformasjonene.

På turistinformasjonene Bulle d’accueil (Cap d’Agde) og Îlot Molière (Agde) finner du dessuten multimediaområder hvor du kan finne informasjon og bestemme deg før du tar turen gjennom vinmarkene på leting etter utmerkede viner!

Alkoholmisbruk er helsefarlig. Må inntas med måtehold.

Visste du at...?

Distriktet Hérault Méditerranée produserer over 9 millioner flasker vin årlig. Languedoc Roussillon er dermed verdens største vinproduksjonsområde med 290 000 hektar!

 

Praktisk informasjon

Lyst på en à la carte vinferie? Ta kontakt med incoming-byrået Tourisme Attitude
99 b, quai Téophile Cornu 
34300 AGDE
http://www.tourisme-attitude.com

 

Hold kontakten

Nyhetsbrev

God tilbud, ideer, kampanjer...
Abonner

Kontakt

Still et spørsmål
04 67 01 04 04
eller kontakt oss

Brosjyrer

Bla igjennom og last ned brosjyrene våre

Følg oss

Offisielt nettsted for Turistkontoret
Le Cap d'Agde - La cité d'Agde - Le Grau d'Agde - La Tamarissière - Pézenas - Vias - Portiragnes
Bulle d'accueil - Rond-Point du Bon Accueil - BP 544 - F-34305 LE CAP D'AGDE Cedex
Tél : 04 67 01 04 04 • Fax : 04 67 26 22 99